سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اورژانس سرویس

نحوه سیم کشی یخچال

یکی از دغدغه‌های افرادی که در حوزه عیب‌یابی و تعمیر یخچال تخصص دارند، شناخت نحوه سیم‌کشی یخچال است. یخچال‌های مختلف، هر کدام از اجزای متفاوتی برخوردارند که هر یک نقشه سیم‌کشی خاصی دارند. درک و بررسی این نقشه‌ها به تکنسین‌ها کمک می‌کند تا راحت‌تر بتوانند تعمیرات لازم را انجام دهند. در این مقاله از اورژانس سرویس، به نحوه سیم‌پیچی اجزا مختلف یخچال از قبیل ترموستات و موتور خواهیم پرداخت.

 

راهنمای باز کردن سیم‌کشی یخچال

 

برای باز کردن سیم‌کشی یخچال، ابتدا باید پیچ‌های موجود بر روی بدنه دستگاه را باز کرده و سپس با استفاده از پیچ‌گوشتی، پنل بدنه را به آرامی بیرون بکشید. برای تعویض سیم‌های برق یخچال، نیاز به تهیه سیم‌های جدید برای دوشاخه و کمپرسور می‌باشد. پس از تعویض سیم قدیمی، لازم است سیم جدید را بر روی پایه‌ها سوار کنید و سپس پیچ‌های بدنه را دوباره با پیچ‌گوشتی محکم نمایید.

 

آموزش سیم‌پیچی اجزای مختلف یخچال

 

در این قسمت، به تفکیک نحوه سیم‌کشی هر یک از اجزای یخچال را بررسی خواهیم کرد تا در صورت بروز خرابی، بتوانید به‌راحتی سیم‌کشی معیوب را تعویض نمایید.

 

نحوه سیم‌کشی موتور یخچال

 

موتور یخچال، به‌واسطه داشتن اجزا متنوعی مانند خازن و رله، دارای سیم‌کشی پیچیده‌تری نسبت به سایر قسمت‌هاست. شناختن نقشه سیم‌کشی این قطعه نیاز به مهارت خاص دارد.

طریقه سیم‌پیچی موتور تک‌فاز یخچال

موتورهای تک‌فاز ساده‌ترین نوع کمپرسورها به شمار می‌روند و در اکثر یخچال‌ها به کار می‌روند. در سیم‌کشی این موتورها، از سه سیم با رنگ‌های متفاوت استفاده می‌شود:

  • سیم آبی، سبز، قهوه‌ای و زرد به دوشاخه متصل می‌شود.
  • سیم مشکی، قهوه‌ای و آبی به ترموستات متصل است.
  • سیم آبی و قهوه‌ای به استارتر وصل می‌شود.
  • سیم‌های زرد و سبز به زمین متصل گردیده و سیم‌های آبی به نول ارتباط دارند.
  • در نهایت سیم‌های قهوه‌ای یا قرمز به فاز مربوط می‌شوند.

هر یک از این سیم‌ها وظیفه‌ای مشخص دارند و بر روی سه پایه موتور نصب شده‌اند که شامل پایه اصلی با علامت R، پایه راه‌انداز با S و پایه مشترک C می‌شوند.